Vokr.com - Czech game page

NOVINKY
Hlavní novinky (RSS)
Změny webu
Nové sekce
Soutěže
Ze světa her - archív (RSS)
Novinky herních sekcí (RSS)
HERNÍ SEKCE
Aion
Armed Assault
Assassin's Creed
Battlefield
Burnout Paradise
Call of Duty
Command & Conquer
Counter - Strike
Crysis
Dragon Age
FIFA
FlatOut
Gothic
GTA 4
Half-Life 2
Hellgate: London
Hitman
Mafia
Medal of Honor
Mirror´s Edge
Mortal Online
Need for Speed
NHL
Prince of Persia
S.T.A.L.K.E.R.
StarCraft 2
The Godfather: The Game
The Sims
Total War
World of Warcraft
Zaklínač
ARCHIVNÍ SEKCE
Age of Empires 3
Brothers in Arms
Cossacks
El Matador
Enemy Territory: QW
Fire Department
FlatOut
GTA: San Andreas
Heroes 4
Hidden & Dangerous 2
Juiced & Juiced 2
LOTR: BFME
Prey
Rainbow Six
The Movies
Unreal Tournament 3
World in Conflict
INFO
Přehled sekcí
Přidejte se
O HRÁCH A PC
Recenze (RSS)
Recenze Xbox 360 (RSS)
Preview (RSS)
Dojmy (RSS)
Články (RSS)
Rozhovory (RSS)
Vokr.com TV
Hardware (RSS)
VOKR.COM
E-shop
Fórum
TeamSpeak
Podpořte nás
Historie
Redakce
PODPORUJEME
Fractaly
Hudba - The Offspring
Farmers clan
MG


PREVIEW

SHIFT 2 Unleashed

SHIFT 2 Unleashed

Předloňský SHIFT vnesl do plachet série Need for Speed konečně čerstvý vítr, který posledním herním počinům pod touto legendární značkou tak zoufale chyběl. Hráči na tuto neobvyklou odbočku z řady titulů ala “Fast and Furious“ zareagovali nečekaně dobře a proto tu již za měsíc máme pokračování, které přinese několik zajímavých novinek a k tomu si klade poměrně vysoké cíle. Podaří se mu je naplnit?
Autor: Eso | Dne: 24.02.2011 | Přečíst preview »

Dead Space 2

Dead Space 2

Ke konci roku 2008 EA na nás vyrukovala se sci-fi survival střílečkou Dead Space a my jsme se všichni divili - EA + nový brand to přece nejde dohromady. EA proslavená svými nekonečnými sériemi skutečně mile překvapila a prvního dílu se na dnešní konzole prodalo ke každé po jednom miliónu. Dead Space překvapil svou atmosférou podobně jako Bioshock, představil drsný vesmír na lodi UGS Ishimura. EA nám čekání na druhý díl zpříjemnilo zajímavým spin-offem Dead Space: Extraction ve stylu Virtua Cop pro konzoli Wii, který fungoval jako prequel. Nyní hráčská komunita čeká na dvojku, jaká tedy bude?
Autor: Edie | Dne: 20.09.2010 | Přečíst »

DIRT 3

DIRT 3

Codemasters, doslova experti na závodní hry, nedávno oficiálně oznámili práce na novém díle ze série DIRT, který poprvé za dobu své existence nebude v názvu obsahovat jméno slavného, nyní již zesnulého rallye jezdce, Colina McRae. Již minulá hra – DIRT 2 – byla dost úspěšná a odnesla si skvělá hodnocení. Můžeme tedy čekat od trojky něco podobného? Absolutně.
Autor: Eso | Dne: 08.09.2010 | Přečíst »

FIFA 11

FIFA 11

Světový šampionát skončil, ligová sezóna začala, ale Electronic Arts pro nás připravil i na tento rok další kopanou z jejich dílny, tentokrát s řadovým číslem 11. Nový díl série FIFA chystá opět slušnou řádku změn, jaké jsem se dozvěděl v úterý minulý týden na předváděčce.
Autor: Calderon | Dne: 28.07.2010 | Přečíst »

Assassin´s Creed: Brotherhood - E3

Assassin´s Creed: Brotherhood - E3

Ezio Auditore da Firenze, hrdina veleúspěšného Assassins Creed 2, které jako jednu z mála současných her lze nazvat hrou dokonalou, svoji pouť renesanční Itálií ještě neskončil a na podzim se opět vrátí na naše PC a konzole. Nebude to třetí díl série, nebude to pouhé rozšíření dvojky… Bude to plnohodnotná hra navazující na předchozí díl, a ponese výstižný název – Brotherhood.
Autor: Eso | Dne: 25.07.2010 | Přečíst »

F1 2010

F1 2010

Codemasters jsou na závodní hry opravdu odborníci – viz třeba Race Driver GRID, či loňský DIRT 2. Letos na podzim se jejich nová motoristická hra ponese v trochu odlišném stylu. Ve vývoji je totiž již nějaký ten pátek simulátor Formule 1, který slibuje až neskutečné zážitky a velký důraz na realističnost. Tudíž žádná arkáda, jako tomu bylo dříve, ale pokus o co největší podobnost se skutečností. Pojďme se na tuto očekávanou hru podívat podrobněji.
Autor: Eso | Dne: 06.07.2010 | Přečíst »

F.E.A.R. 3

F.E.A.R. 3

Jste zmatení všemi těmi díly F.E.A.R.u? Už nevíte, co za příběh vlastně sledujete? Rezignovali jste na jména výrobců a vydavatelů? Máme pro vás novinku. Monolith poprvé PLNOHODNOTNÝ díl nebude vyrábět, na svědomí ho budou mít nováčci z Day One Studios. A co se týče příběhu, ten by měl být velmi zajímavý. Fanoušci série nastražte uši, ostatní zpozorněte.
Autor: Satan | Dne: 25.06.2010 | Přečíst »

Call of Duty: Black Ops - E3

Call of Duty: Black Ops - E3

Letošní E3 prakticky teprve začala a už tu máme o novém Call of Duty plno nového materiálu. Tiskovou konferenci Microsoftu totiž otevíral Mark Lamia, šéf společnosti Treyarch, která právě usilovně na sedmém dílu této populární akční série pracuje. Black Ops se předvedlo vskutku povedeným gameplayem, který o hře prozrazuje mnohé.
Autor: Eso | Dne: 15.06.2010 | Přečíst »

Zaklínač 2

Zaklínač 2

První díl fantasy RPG Zaklínač slavil po svém vydání celosvětový úspěch a do jeho krásného světa se vypravily velké zástupy fanoušků. Ať už se jedná o hráče, kteří před hraním Zaklínače četli knižní ságu, nebo ať se jedná o hráče, kteří o hru zavadili jen náhodou, jen těžko se dá uvěřit, že by nepodlehli jedinečnému a krásnému světu polského autora Andrzeje Sapkowského. Nyní se s napětím očekává díl druhý. A co, že nám to autoři o hře vlastně prozradili a co naslibovali? Pojďme se podívat…
Autor: BadBoyMike | Dne: 16.05.2010 | Přečíst »

Kane and Lynch 2: Dog Days

Kane and Lynch 2: Dog Days

Dva přímo učebnicoví antihrdinové se po pár letech dávají opět dohromady, aby na našich monitorech rozvířili nekompromisní a šílenou akci, která má za úkol zlepšit reputaci ne příliš opěvovaného prvního dílu. Děj nás tentokrát zavede do Šanghaje, kde se Kane s Lynchem chystají popustit uzdu svým šíleným nápadům. A získat obrovské peníze. A zdemolovat půlku města. Navíc ve zcela ojedinělém grafickém ztvárnění.
Autor: Eso | Dne: 25.02.2010 | Přečíst »

GTA IV: Episodes from Liberty City

GTA IV: Episodes from Liberty City

Dosud žádnou jinou hrou nepokořené GTA IV přineslo na Xbox360 již dvě DLC – The Lost and Damned a The Ballad of Gay Tony, téměř dvě plnohodnotné hry s novými postavami a příběhy. Microsoft vrazil do exkluzivity těchto titulů mnoho peněz, nakonec se ale hráz prolomila a tento balík dvou her přichází rovněž na PS3 a PC. Není pochyb, že hodnocení budou opět nadprůměrná.
Autor: Eso | Dne: 15.02.2010 | Přečíst »

Spec Ops: The Line

Spec Ops: The Line

2K Games pohotově reaguje na velkou poptávku po akčních a moderních střílečkách, kterou tak neskutečně vyhnalo nahoru Modern Warfare. Jak je u studia zvykem, hra prý bude mít důraz na silný příběh, který ale ovšem nebude stát v cestě mohutným a akčním přestřelkám, které nás nepřestanou zásobovat adrenalinem a údivem. Podle slov vývojářů půjde o "nejprovokativnější střílečku všech dob". Máme se tedy na co těšit?
Autor: Eso | Dne: 29.01.2010 | Přečíst »

All Points Bulletin

All Points Bulletin

Nakousnul to multiplayer v GTA 4 a chtěl to dokonat The Crossing. Vypadá to však, že historicky první MMO z prostředí městské akce budou mít na svědomí v Realtime Worlds pod záštitou EA. Už žádní elfové se sekyrkami, už žádní devítihlaví draci a už žádné kouzelné truhly, magické hůlky a zelenooranžoví skřítci. Tohle bude prostě správně „nigga“.
Autor: Satan | Dne: 29.12.2009 | Přečíst »

Metro 2033

Metro 2033

Na tuhle hru se opravdu těšíme. Hororová FPS odehrávající se v post apokalyptickém Rusku, které nyní obývají pouze zmutované příšery a hrstka přeživších lidí, kteří se musí pro své přežití den co den s krvelačnými monstry potýkat. Skvělý koncept, skvělá grafika a nejen to v nás vzbuzuje pocit, že tohle bude opravdu hit.
Autor: Eso | Dne: 18.12.2009 | Přečíst »

James Cameron´s Avatar: The Game

James Cameron´s Avatar: The Game

James Cameron nám letos v prosinci hodlá předvést, jak vypadají štědré filmové Vánoce, na které hodně dlouho nezapomeneme. Jeho film Avatar, který se odehrává na planetě Pandora je letos snad nejočekávanější snímek. Vývojáři z Ubisoftu nám hodlají předvést obdobnou lahůdku – samozřejmě ale jako hru, která se vyvíjí souměrně s filmem. Bude to opět zpackaná hra podle slavné předlohy, nebo úspěšná akční sci-fi střílečka?
Autor: Eso | Dne: 07.11.2009 | Přečíst »

ArmA 2: Operation Arrowhead

ArmA 2: Operation Arrowhead

Bohemia Interactive mají v herním průmyslu dobře našlápnuto. Už v základu je to vlastně známé a úspěšné vývojářské studio, které proslavila především Operace Flashpoint: Cold War Crisis. V této době na trhu elektronické zábavy soupeří se studiem Codemasters, jejichž nový Flashpoint nemá moc kladná hodnocení (oproti skvělé české Armě 2) a BI si tak pomalu mohou na své konto připsat cenné vítězství. Válcování konkurence ale nekončí – češi mají ve vývoji plnohodnotný přídavek k druhé Armě s podtitulem Operation Arrowhead, který (vypadá to tak) konkurenční OFP: DR totálně zadupe do země.
Autor: Eso | Dne: 30.10.2009 | Přečíst »

Max Payne 3

Max Payne 3

První dva díly Maxe Payna nás učarovaly především svojí noirovou atmosférou. Hlavní hrdina se po nocích pohyboval v temném New Yorku, kde poletoval bílý sníh a celá atmosféra tak zaváněla depresí a pochmurnem. Detektivní příběh k tomu všemu, to se nám líbilo. Jenže třetího Maxe si vzali pod taktovku známí (především díky sérii GTA) Rockstar Games a celého ho překopali. Jak vizuálně, tak i charakterově. Budeme chtít letos v zimě na novou strunu RG hrát?
Autor: Eso | Dne: 19.10.2009 | Přečíst »

Assassin´s Creed II

Assassin´s Creed II

ASSassin`s Creed II (ten Caps Lock musím hodit do opravny – viz příhoda u recenze Kmotra II) splňuje do puntíku ono prozaické, z producentských úst tolik vyslovované a fanouškům ne moc příjemně poslouchající „bigger, better, more“. Města budou větší, schopnosti hlavní postavy lepší a způsobů misí víc. Naneštěstí je to přesně to, co dvojka po stereotypní jedničce potřebovala.
Autor: Satan | Dne: 05.10.2009 | Přečíst »

Rage

Rage

Letošní QuakeCon 2009 je za námi. Že to byla ale událost – v texaském Dallasu se předvedlo studio id Software, které tu konečně oficiálně představilo svůj nový herní projekt, který se dost možná stane jedním z jejich nejlepších počinů. O čem že je řeč? O kombinaci FPS a adrenalinových závodů, odehrávajících se v post-apokalyptickém světě plném žoldáků a mutantů. Seznamte se, přichází RAGE.
Autor: Eso | Dne: 23.09.2009 | Přečíst »

Mafie II pod drobnohledem

Mafie II pod drobnohledem

Sedím u jednoho z venkovních „odpočívadel“ kolínského výstaviště a snažím se rozdýchat, co jsem právě viděl. Doslova. Chápu, že je to reakce přehnaná, protože jsem viděl jen hru. Viděl jsem ovšem hru, ve které sice hrajete přesně podle toho, co je napsáno ve scénáři, ale zároveň máte možnost volby - podplatit poldu, nebo utéct? Plížit se pomalu za bednami, nebo udělat z vybavení dobře hlídané garáže okamžitě hromadu hořících trosek, které letájí vzduchem kvůli tlakovým vlnám z výbuchů? A má vůbec cenu za 500 babek tenhle Stephenův úkol brát? Mafia II to nechává na vás.
Autor: Raptor | Dne: 26.08.2009 | číst preview »

Dirt 2

Dirt 2

Letošní podzim bude zablácený. Postará se o to nejen počasí, které bezpochyby přinese déšť, vítr a bláto, ale i nový díl závodní série Colin McRae DIRT, který má na svědomí (co se týče automobilových závodních her) skvělé studio Codemasters. Po tragédii, která se stala vcelku nedávno (teď myslím tragickou smrt proslulého jezdce rallye a maskota této závodní série) to už vypadalo, že tyto populární arkádové hry už žádné pokračování nedostanou. Vývojáři v Codemasters si ale řekli, že nejlepším způsobem, jak uctít jezdcovu památku, je vytvoření nejlepší závodní hry, jaké jejich studio dosud vyprodukovalo. Kombinace simulace s arkádou, adrenalinová jízda, grafika, která bere dech. Inu, poklona to bude opravdu velkolepá.
Autor: Eso | Dne: 16.08.2009 | Přečíst »

 Tom Clancy´s Splinter Cell: Conviction

Tom Clancy´s Splinter Cell: Conviction

Legendární agent Sam Fisher je konečně zpět. Do konce roku tu máme akční špionážní hru, která slibuje být temnější a osobnější, než předchozí díly této nejprodávanější herní série Ubisoftu. Nyní, již můžeme říci ex-špion, už nedělá pro americkou vládní organizaci Third Echelon, ale pracuje na vlastní pěst. Je nekompromisní, tvrdý, nikomu nevěří a chce zjistit pravdu o smrti své dcery Sáry. Čas odplaty konečně nadešel.
Autor: Eso | Dne: 25.07.2009 | Přečíst »

The Saboteur

The Saboteur

Tak tohle vypadá opravdu zajímavě. Dobře vypadající stealth akce, kterých se za poslední dobu moc neurodilo, říznutá GTA a Assassins Creeed. Hlavními devizami celé hry jsou dokonalá dobová atmosféra Němci okupované Paříže a silný příběh. Tentokrát kulomety a podobné hračky necháme doma a budeme se muset spolehnout pouze na své ruce. Hlavní hrdina Sean pracuje sám, převážně v noci a likviduje v tichosti jednoho okupanta za druhým. Tady ale nejde o tradiční boj proti režimu, tohle je osobní. Pařížský mstitel přichází.
Autor: Eso | Dne: 09.07.2009 | Přečíst »

Need for Speed: Shift

Need for Speed: Shift

Na podzim se již potřinácté sekáme se slavnou závodní značkou NEED FOR SPEED. Pryč jsou trademarky celé série - tuning, natuněné vozy prohánějící se po městě rychlostí světla, s naštvanou policií v zádech a s modelkami na startovní čáře. Teď světu NFS vládne něco jiného – arkáda odešla do šrotu a přichází nový faceliftovaný model: detailně propracovaný závodní simulátor.
Autor: Eso | Dne: 22.06.2009 | Přečíst »

Wolfenstein

Wolfenstein

Kdo by neznal dnes již legendární FPS Return to Castle Wolfenstein? Tuto válečnou akci s prvky okultismu hrál každý - dalo by se říct, že dnešní generace počítačových hráčů na ní vyrůstala. Nyní se pomalu začíná hlásit o slovo pokračování, nazvané pouze Wolfenstein. Opět nás čeká B.J. Blaskowicz, naštvané oddíly SS pod Himmlerovou taktovkou a samozřejmě také hutná porce okultismu a všelijakých mystických příšer. Těšíte se?
Autor: Eso | Dne: 20.06.2009 | Přečíst »

Modern Warfare 2

Modern Warfare 2

U jakéhokoliv jiného titulu by (možná až na pár výjimek) zněla tato otázka trošku "přestřeleně". Jenže u nového, v pořadí již šestého dílu série Call of Duty, který je nazván pouze MODERN WARFARE 2, je zcela na místě.
Čtvrtý díl CoD, Modern Warfare, o jehož vývoj se před dvěma lety postaralo studio Infinity Ward, byl neskutečně úspěšný – dodnes se ho prodalo přes třináct milionů kusů, což jistě vypovídá o kvalitě této hry. Po uvedení na herní trh sbíral neuvěřitelné hodnocení recenzentů ze všech koutů světa a získal několik prestižních herních ocenění. Myslím, že tento perfektní herní počin by se v klidu dal tím "králem FPS" nazývat. Dodnes se totiž neobjevila žádná akční střílečka, která by ho podle mě trumfla. To se ale dost možná brzy změní – a to konkrétně 10. listopadu 2009, kdy do obchodů vtrhne jeho dospělejší pokračování – MODERN WARFARE 2.
Autor: Eso | Dne: 18.06.2009 | Přečíst »

BioShock 2

BioShock 2

Za 10 let se dá udělat spousta věcí (3D Realms by mohli vyprávět), ale přeci jen existuje místo, kde se absolutně zastavil čas. Jedná se o obrovské utopické město Rapture, kde začíná nepříjemně řádit Big Sister. Nemá však diplomku a snubní prsten, ale obrovské červené světlo a haksny zafašované řemeny. Je potřeba jí zatnout tipec. Kdo se hlásí? No přece vy. V „kůži“ Big Daddyho!
Autor: Satan | Dne: 11.06.2009 | Přečíst »

Alan Wake

Alan Wake

Existuje spousta náročných povolání a některá z nich již mají v sobě zažitý kult o neskutečné dřině a poctivém řemesle. Být spisovatelem taky není žádná sranda. Ví to Jack Torrance, ví to Hank Moody, ví to Jamie Bennett a ví to i Sam Lake – tvůrce kultovního Maxe Payna a teď i čerstvě Alana Wakea. Na konci roku to budeme vědět i my. Snad.
Autor: Satan | Dne: 11.04.2009 | Přečíst »

Skate 2

Skate 2

Když na konzole dorazila hra od EA s jednoduchým názvem Skate, sklidila neočekávaný úspěch. Již sami vývojáři se nebránili dalšímu pokračování. Mezi prácemi na Skate 2 vývojáři mysleli i na majitele ostatních konzolí a vytvořili hru Skate It, která opět na Wii dává zážitku z hraní jiný rozměr. Avšak my, majitelé PS3 a Xboxu 360, se nemůžeme dočkat na 23. leden 2009, kdy bude Skate 2 celosvětově dostupný. A co nás ve "dvojce" čeká?
Autor: Vokr | Dne: 30.11.2008 | Přečíst »

The Godfather II

The Godfather II

Zavalití i pochudlí Italové s kvérem v ruce, kloboukem na hlavě a špagetami na talíři. Legální obchod, ilegální obchod, Vito Corleone, Michael Corleone, Santino Corleone, Frederico Corleone, Peter Clemenza, Salvatore Tessio, Luca Brasi, Tom Hagen a jedno velké kožené křeslo. Kmotr – mafiánská legenda, která krom knižního a filmového vydání očarovala i herní průmysl. Na hry podle filmů to byl zážitek příjemný a většina z nás si bláhově myslela, že EA bude pokračovat v zaběhlých kolejích. Bláhově.
Autor: Satan | Dne: 24.09.2008 | Přečíst »

Fallout 3

Fallout 3

F.A.L.L.O.U.T – Famózní A Luxusně Líbívý Oldschoolový Unikátní Titul. Narážku na S.P.E.C.I.A.L. featurku, která provází tuto kultovní sérii již od svého počátku zřejmě pochopili všichni, takže mi nezbývá nic jiného než uznale pokývat hlavou a šibalsky se usmát, že mám kolikrát choulostivý perex za sebou.
Autor: Satan | Dne: 20.08.2008 | Přečíst »

Project Origin

Project Origin

V době, kdy zaplněným trenýrkám uprostřed deštivé noci kraloval Doom 3, se jako vetřelec z hrudi zrodila hororová akce s příznačným názvem F.E.A.R. a atmosférou naprosto „jakousi pohádku Doom“ převálcovala. Fenomén pokračoval, vyšlo pár pochybných datadisků a volně stažitelná multiplayerová verze Combat. Pravé pokračování však bylo v nedohlednu. Až doposud.
Autor: Satan | Dne: 04.06.2008 | Přečíst »

Mafia II

Mafia II

Snad již rok po vydání a bezkonkurenčním úspěchu prvního dílu se začaly vést spory a dohady o tom, zda-li se chystá pokračování. Právě v těchto dobách se Dan Vávra chechtal pod vousy a s grácií svou vlastní chystal scénář ke druhému dílu. Smyčka pravdy se začala utahovat už dříve, ale vyvrcholila až na minulém Games Convention, kdy se Mafia II dočkala oficiálního potvrzení, prvního traileru a pětice notoricky známých obrázků. V ten den byla polovina národa v nebi…
Autor: Satan | Dne: 21.04.2008 | Přečíst »

Prototype

Prototype

Komiksoví hrdinové jsou idolem všech malých dětí, tedy přinejmenším těch amerických. Nadpřirozená síla, obrovská rychlost, neviditelnost, schopnost létat, vzplanout, být nezranitelný, pohybovat se nezávisle na čase a prostoru…Desítky různých schopností, desítky různých idolů. A nyní přichází Alex Mercer, aby všechny slavnější strčil do šrajtofle. A tím pádem do kapsy.
Autor: Satan | Dne: 21.03.2008 | Přečíst »

Rainbow Six: Vegas 2

Rainbow Six: Vegas 2

Ubisoft + Tom Clancy = mnoho zesnulých pánů na zelenkavých papírcích. Nebýt tohoto spisovatele, nebylo by tolik příběhů ze světa špionážních, potažmo vysoce specializovaných jednotek a nebylo by tolik kvalitních her, které přetavil Ubisoft ve stroje na peníze. Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas 2 – nový počin, který oslaví desáté narozeniny této veleznámé ságy. Budeme slavit až do ranních hodin nebo sfouknuté svíčky zapálí nové záclony?
Autor: Satan | Dne: 12.02.2008 | Přečíst »

Far Cry 2

Far Cry 2

Jack Carver v padnoucí košilce a s femme fatale po boku likviduje jednoho speciálního žoldáka a jednoho mutanta za druhým svými těžkotonážními přáteli v prostředí slunného ostrova s nebesky čistou vodou a malovanými mráčky na obloze. Ano, taky jsme hráli Far Cry a i když si ho pamatujeme právě takto, vlastně ve 3/4 hry se vůbec v prostranství nedotčených pláží neodehrává. Plnohodnotné pokračování už pak bude úplně jiná písnička. Otázkou je, zda-li se nám nově sepsané noty budou zamlouvat, či nikoliv.
Autor: Satan | Dne: 20.12.2007 | Přečíst »

Soldier of Fortune: Payback

Soldier of Fortune: Payback

Pokračování jedné z nejbrutálnějších FPS všech dob se vynořilo téměř jako přízrak. Chvíli to dokonce vypadalo, že hra jen využije jméno série a do obchodů vtrhne jako 18+ budgetovka. Tyto obavy se ale zdají býti liché…
Autor: Beluga | Dne: 09.11.2007 | Přečíst »

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl hra, na kterou jsme čekali více jak 6 let, ovšem ne nadarmo a většině fanouškům splnila očekávání. 3 měsíce nato nás vývojaři ze společnosti GSC mile překvapili a oficiálně ohlásili, že Shadow of Chernobyl bude mít brášku – Clear Sky.
Autor: 5ITH | Dne: 05.10.2007 | Přečíst »

Mercenaries 2: World in Flames

Mercenaries 2: World in Flames

Co uděláte s plechovkou coca-coly, až ji vypijete? Jestli ji jen tak ledabyle pohodíte do nejbližšího porostu, dejte si facku. Pokud ji hodíte do popelnice, pochvalte se. Pokud ji hodíte na zem, roztřískáte ji sekerou, rozstřílíte kalašnikovem, hodíte do ní granát a v prodlevě mezi výbuchem a hodem si pohrajete se zbraní země-vzduch, těšte se na Mercenaries 2.
Autor: Satan | Dne: 30.09.2007 | Přečíst »

Call of Duty 4: Modern Warfare

Call of Duty 4: Modern Warfare

Call of Duty je FPSkovou legendou. Hra, která jako jedna z prvních pomocí přemrštěného množství skriptů, vytvořila skvělou atmosféru 2. světové války, až jeden skoro přestával věřit, že stále jenom sedí u monitoru. O tom, že se chystá pokračování již dnes ví skoro každý. Ovšem pokračování to nebude ledajaké a oproti předchozím dílům bude obsahovat spoustu změn. Jaké změny? Čtete v našem preview.
Autor: Kane | Dne: 26.08.2007 | Přečíst »

StarCraft 2

StarCraft 2

Blizzard na to celé jde bezesporu chytře. S Warcraftem drancují celý herní svět, chystají další datadisk a navíc se budou podílet i na filmu. Zároveň neutichají šepoty o třetím dílu Diabla, který by mohl, ale nemusel být oním „třetím do party“. Tohle úspěšné mezidobí navíc završují práce na druhém dílu kultovního sci-fi bratříčka Starcraft. Nevědět, že po desíti letech se vrací RTS legenda, by bylo hříchem...
Autor: Satan | Dne: 23.08.2007 | Přečíst »

Stranglehold

Stranglehold

John Woo je ve světe filmu uznávaným režisérem. Ač tomu jeho vizáž rozhodně nenasvědčuje, nejlépe se dokáže vyřádit v pořádně akčním snímku. Klasikou jeho repertoáru jsou nekončící přestřelky plné krkolomných skoků a salt prokládané zpomalenými záběry, v nichž pomstychtivý čínský detektiv používá místo policejního odznaku své dual beretty. Žádná vykachlíkovaná nebo čerstvě namalovaná stěna tak nezůstane vcelku a čím více mramorových sloupů se ostrým hochům připlete do cesty, tím horší noční směnu pak mají uklízečky. Velmistra akce na stříbrném plátně si už vzaly za vzor mnohé hry (mimo jiné i světoborný Max Payne ) a tak se jeden z nejlepších hongkongských filmařů rozhodl pro podobný krok – převedl své umění ze stříbrného plátna na obrazovku PCček a celé to pojmenoval Stranglehold.
Autor: Raptor | Dne: 11.07.2007 | Přečíst »

Grand Theft Auto 4

Grand Theft Auto 4

Netřeba představovat jednu z nejslavnějších počítačových sérií, které se každému druhému hráči vryla hluboko do paměti svou zábavností a příjemnou hratelností. Nyní se i každý druhý těší na čtvrté pokračování této legendy. Rockstar se dušuje, že půjde o podobnou revoluci, jako tomu bylo v případě přechodu z druhého na třetí díl. V každém případě se už teď jedná o jednu z nejočekávanějších her tohoto i příštího roku.
Autor: Satan | Dne: 19.05.2007 | Přečíst »

Bioshock

Bioshock

Všude kolem voda, nepovedené experimenty, které z lidí udělali zmutované kreatury a zabezpečení na úrovni vojenského komplexu. V tomto postapokalyptickém světě se najednou ocitnete vy. Uprostřed blázince se snažíte ze všech sil zamávat tomuto nehostinnému místu co nejdříve. Jak se ale ukazuje, hned tak brzo to nebude. Je to Rapture. Je to BioShock.
Autor: Satan | Dne: 03.05.2007 | Přečíst »

Haze

Haze

Máte rádi hry? Máte rádi počítačové hry? Máte rádi akční hry? Když nesedíte u počítače, odskočíte si do džungle na druhé polokouli a zastřílíte si? Chcete být v džungli, ale zároveň i v budoucnosti? Jste zastánci UbiSoftu? Pak kašlete na Crysis a zkuste Haze.
Autor: Satan | Dne: 01.05.2007 | Přečíst »

Clive Barker’s Jericho

Clive Barker’s Jericho

Všechno to začalo někdy před tisícovkami let. Byl hrozivě černý a bouřlivý předvečer, když se jistý sumerský panovník doslechl zvěsti o velkém bohatství skrytém na místě zvaném Al-Khali. Chamtivý panovník byl z této informace celý naměkko. Okamžitě nechal zavolat své nejlepší armádní generály a přikázal jim, aby sestavili speciální vojenský oddíl pátračů, který by se spolu s ním mohl co nejrychleji vydat na cestu za bohatstvím.
Autor: Nakor | Dne: 28.04.2007 | Přečíst »

Hellgate: London

Hellgate: London

Již díky lidem, kteří pracovali v Blizzardu a založili vlastní studio Flagship, stojí nastražit oči a promazat uši. Chystají totiž premiérový projekt s názvem Hellgate a ještě Londýn k tomu. Jak je tomu poslední dobou zvykem, žánry se míchají a tohle bude pikantní guláš. Otázkou je, jestli nebude příliš horký a hráči se o něj neopaří.
Autor: Satan | Dne: 03.03.2007 | Přečíst »

Spore

Spore

Znáte Willa Wrighta? Ne? To je ten, co si jeden den řekl, že vymyslí „nějakou simulaci života“ a momentálně mu to vyneslo nějakých pár stovek milionů papírů. The Sims je zkrátka fenomén posledních let, kdy je součet datadisků vyšší než věk mých zesnulých prarodičů, a to celé na druhou. Každopádně se Will opět rozhodl, že „něco zkusí“. Vypadá to zatraceně slibně a pokud to „něco“ bude fungovat, dalších pár let bude co hrát.
Autor: Satan | Dne: 02.03.2007 | Přečíst »

Left 4 Dead

Left 4 Dead

Online hry tu jsou asi nejkratší dobu, ale zaznamenaly odlišný přístup k počítačovým hrám a 80 % úspěchu závisí na rozšířenosti mezi hráči. Mezi první masivně hrané online hry patří i nezapomenutelný Counter-Strike. Tuto dlouhodobě celosvětově nejrozšířenější a nejhranější online hru zná snad každý a o něco málo lidí ví, že se chystá projekt oněch lidí, kteří kultu jménem CS vdechli život.
Autor: Satan | Dne: 06.02.2007 | Přečíst »

Alone in the Dark 5 - Near Death Investigation

Alone in the Dark 5 - Near Death Investigation

Po velkém úspěchu prvního, druhého a třetího dílu a menším úspěchu čtvrtého dílu se lehce, ale opravdu jen lehce, upadající firma Atari rozhodla oprášit starý hororový titul a znova ho vzkřísit. Hra Alone in the Dark 5: Near Death Investigation se ponese v duchu předešlého dílu.
Autor: Nakor | Dne: 04.12.2006 | Přečíst »

Kane and Lynch - Dead men

Kane and Lynch - Dead men

Při zaslechnutí o IO Interactive se Vám nejspíše vybaví série tichého zabijáka Hitmana anebo trochu opomenutou, ale o to více zábavnou akční pecku Freedom Fighters. Proč to říkám ? IO Interactive už nějaký ten čtvrtek pracují na hře Kane and Lynch: Dead men a na tento nadějný projekt sází hodně. Pročpak ? To se dočtete dále.
Autor: Satan | Dne: 29.11.2006 | Přečíst »

Crysis

Crysis

Studio Crytek vytváří novou akční bombu jménem Crysis. Jedná se o nepřímé pokračování skvělé střílečky Far Cry, která byla v mnoha ohledech osobitá a originální. Kromě „výměny“ Electronic Arts za UbiSoft se dočkáme několika nových věcí, které zasáhnou jak do hratelnosti, tak do celkového dojmu a pocitu ze hraní.
Autor: Satan | Dne: 16.11.2006 | Přečíst »

Company of Heroes

Company of Heroes

Na frontě vládne klid. Přesun německých okupantů probíhá přesně podle očekávání. Slunce hřeje jako o život a těžký pískovitý prach znemožňuje jakýkoliv rozhled. Cíl, opuštěná vesnice, je na dohled. Vysoký německý oficír si však všimne pohybu v malém lesíku, táhnoucím se podél cesty. Okamžitě zareaguje a vydá rozkaz zastavit. Němci znejistí a zbystří. V tom se ozve zvuk lámajícího dřeva a z lesa zazní první výstřely. „Past!“ křičí Němci v chaosu. Okamžitě začínají formovat obranné postavení, když na zem dopadne první puma...
Autor: Nakor | Dne: 05.09.2006 | Přečíst »

Splinter Cell - Double Agent

Splinter Cell - Double Agent

Kdyby se vám někdo zeptal, abyste z fleku na něho vybafli jednu stealth akci, troufám si tvrdit, že většina řekne sérii Sprinter Cell. Nějaký ten důchodce by mohl namítnout Thiefa, nebo Solida Snakea a pro toho holohlavého pána ve značkovém obleku vzadu u lavičky bude určitě favoritem Hitman. Nepočítám samozřejmě výkřiky maniaka s vyplazeným jazykem z psychiatrické léčebny „Call of Duty ! Call of Duty!“. Přes to všechno je stealth hitem posledních let série s tajným agentem Samem Fisherem v přesně litém černém obleku a tisíci serepetičkami po kapsách. Ve čtvrtém díle to však nebude zas až tak docela pravda.
Autor: Satan | Dne: 31.08.2006 | Přečíst »

Just Cause

Just Cause

Jsou hry, které se snaží být realistické, pak je série GTA, pak je Total Overdose, pak je propast konkurující Grand Canyonu a pak je Just Cause. No to jsem možná přehnal, ale konkurenti jsou jasní a žánr JC taky. Pokud máte halucinace, že skáčete padákem, nebo třímáte v rukou kulomet, jsou následující řádky právě pro vás.
Autor: Satan | Dne: 28.08.2006 | Přečíst »

El Matador

El Matador

Protidrogová agentura DEA je v koncích. Narkomafie ovládá kolumbijské ulice, korupce zasahuje do nejvyšších míst, přestřelky přerůstají v otevřenou válku … Je čas to změnit. Je čas povolat na pomoc El Matadora. El Matador – v překladu zabiják, vrah … Právě jím se stanete v jednom z nevšedních a velice dobře vypadajících počinů českého studia Plastic Reality Technologies.
Autor: Raptor | Dne: 27.08.2006 | Přečíst »

Enemy Territory: Quake Wars

Enemy Territory: Quake Wars

Za přibližně 50 let dosáhne lidstvo velkého technologického pokroku zejména v oblasti lékařské a vojenské techniky . Život na Zemi je krásný, a až na pár vyjímek poklidný. To však ještě nikdo ani náznakem netuší, co se děje ve vesmíru milióny světelných let daleko...
Autor: Nakor | Dne: 09.08.2006 | Přečíst »

Medal of Honor: Airborne

Medal of Honor: Airborne

Medal of Honor, král, přinejmenším válečných stříleček. Název s několika podtituly můžeme vidět na všech dostupných platformách dnešní doby. Pojďme trochu nakouknout do historie. Po veleúspěšném Allied Assault a několika datadisky, přišlo ještě pár dalších titulů, jen namátkou třeba poslední Rising Sun, Pacific Assault, či European Assault. Na PC se ovšem objevily jen dvě plnohodnotné hry – Allied a Pacific Assault. V posledních letech se však na krále uspořádala ohromná štvanice a křeslo se pod MoH pěkně otřásá. EA GAMES si však řekli dost...
Autor: Satan | Dne: 06.08.2006 | Přečíst »

Brothers in Arms: Hell’s Highway

Brothers in Arms: Hell’s Highway

UbiSoft kromě hýčkané série Sprinter Cell si vzal za rámeček i další sérii, ovšem úplně z jiného soudku – a to Brothers in Arms. Tato série od prvního dílu je jiná v několika věcech. Nejdříve UbiSoft kladou důraz na pravdivost a realistiku válku a pak nechtějí, aby jste hrál za jednoho neznámého vojáka, který pokosí s kulometem všechny Němce okolo a vyhraje válku sám. Naopak hlavním pilířem tu je taktika a strategie, ale to vám nemusím ani říkat, to vy všichni dobře znáte...
Autor: Satan | Dne: 24.07.2006 | Přečíst »

Zaklínač

Zaklínač

Zaklínač aneb The Witcher v posledních měsících patří mezi nejsledovanější RPG (opomeneme-li TES IV: Oblivion) a skutečně už o něm bylo napsáno vše, co se dalo. Na této hře se bude ještě vše dolaďovat do největších detailů a tak si pojďme probrat vše, co na nás Red Studio, respektive CD Projekt připraví...
Autor: Satan | Dne: 23.07.2006 | Přečíst »

Elveon

Elveon

Před dobou delší, než samotné lidstvo pamatuje obývali dalekosáhlé končiny světa Naon vznešení a nádherní tvorové, kteří se snažili svět zvelebit, zkrášlit, snažili se žít v poklidu a harmonii s okolní přírodou. Tato hrdá stvoření vládli silou, jež ve světě neměla obdoby. Tato stvoření si říkala Elfové – Néamas...
Autor: Nakor | Dne: 22.07.2006 | Přečíst »

Need for Speed: Carbon

Need for Speed: Carbon

Jak lze vyčíst z nadpisu, i náš web už má svoje vlastní preview pro Carbon. Doporučuji si jej přečíst, protože jsem v něm uvedl všechny informace, které doposud vyšly na povrch.
Autor: Ronny | Dne: 27.06.2006 | Přečíst »

Rainbow Six: Vegas

Rainbow Six: Vegas

Přinášíme vám preview o nejnovějším dílu populární série. Celý název zní Tom Clancy´s Rainbow Six: Vegas. Co od ní máme očekávat? Nejspíš hodně, protože by to měl být trhák next-gen konzolí. No uvidíme!
Autor: Vi-tec | Dne: 04.06.2006 | Přečíst »

MotoGP 2006

MotoGP 2006

Nejnovější díl oblíbeného motocyklového simulátoru, který má na svědomí THQ se již nezadržitelně blíží, a proto vám přináším první informace z verze uvolněné pro Xbox 360.
Autor: Vi-tec | Dne: 29.05.2006 | Přečíst »

Hitman: Blood Money

Hitman: Blood Money

Jdete po chodbě. Náhle se vypnou pojistky a vy kráčíte tmou. Naposledy, co ucítíte, bude kožená rukavice na vašich ústech a tlumič na vašem spánku. Ano, vaše domněnky jsou správné. No domněnky, vy už to všechno dobře víte. Hitman se vrací, a je stylovější, než kdy jindy...
Autor: Satan | Dne: 20.03.2006 | Přečíst »

Heroes of Might and Magic V

Heroes of Might and Magic V

Už je to neuvěřitelných 10 let, kdy jsme si mohli poprvé zahrát tahovou strategii Heroes of Might and Magic. I a od té doby se „rodinka“ Heroes of Might and Magic rozrostla o tři nové díly, pět datadisků a různé gold série. A nyní je na cestě nový díl...
Autor: maXmen | Dne: 18.03.2006 | Přečíst »

Commandos Strike Force

Commandos Strike Force

Každý z vás si jistě aspoň jednou zahrál fantastickou strategii Commandos z dílen španělských Pyro Studios. Pár let už od prvního dílu odběhlo a hra se dočkala dvou pokračování. Nyní pro nás autoři nepřetržitě kutí další díl s podtitulem Strike Force. Byli jste zvyklí, na strategii, kde jste vždy koukali z nebes. To už tak nebude! Hra totiž dostala 1st person pohled...
Autor: Aister | Dne: 29.01.2006 | Přečíst »

Crashday

Crashday

Chtěli jste někdy jezdit s auty všemi možnými i nemožnými spůsoby? Zanedlouho to bude možné a to díky chystané závodní arkádové hře Crashday. Informace o této hře s mnoha módy a úpravami aut čtěte v tomto preview.
Autor: Hektor | Dne: 13.01.2006 | Přečíst »

The Godfather: The Game

The Godfather: The Game

Godfather neboli Kmotr. Legendární mafiánská kniha. Po úspěšné české Mafii, u které je stále žádáno o pokračování. Je zde hra podle předlohy příběhu knihy Kmotr. Takže kdo nechce čekat dlouho je to jasná volba.
Autor: Satan | Dne: 27.12.2005 | Přečíst »

Lord of the Rings - The Battle for Middle-Earth 2

Lord of the Rings - The Battle for Middle-Earth 2

Jak se bude lišit a jak bude vypadat pokračování oblíbené strategie Lord of the Rings - The Battle for Middle-Earth 2?
Autor: MaXmen | Dne: 18.12.2005 | Přečíst »

Batman Begins

Batman Begins

Začátky jsou vždy těžké. To poznal i sám Batman. Hra podle nejnovějšího dílu Batmana: Begins. Jak bude vypadát?
Autor: Hektor | Dne: 10.12.2005 | Přečíst »

Dark Messiah - Might & Magic

Dark Messiah - Might & Magic

Dark Messiah - Might & Magic je velmi zajímavě vypadají akční RPG. Co pro vás jeden neméně slavný tým vyvojářů připravuje společně s Valve?
Autor: Nakor | Dne: 07.12.2005 | Přečíst »

F.E.A.R.

F.E.A.R.

Jedna z očekávaných her se pomalu blíží. Následují preview na hru F.E.A.R., které pro vás napsal Hektor, vám ukáže co vás v této připravované hororové FPS akci čeká. Myslím, že to je dost známý a očekávaný titul, takže nemusím nic dodávat, jenom že si nemáte nechat preview ujít. A proč? To se dozvíte v blízké době.
Autor: Hektor | Dne: 09.10.2005 | Přečíst »

Conflict: Global Storm

Conflict: Global Storm

Jak vypadá další pokračování série Conflict? Má hra již konečně lepší hratelnost, grafiku a smysluplné mise? O kolik kroků dále nebo zpět je další díl Conflist : Global Storm k porovnání se svými předchůdci? A jací hrdinové na vás čekají v komandu? To vše se dozvíte v naší recenzi.
Autor: MaXmen | Dne: 07.10.2005 | Přečíst »

Prince of Persia: The Two Thrones

Prince of Persia: The Two Thrones

Kdysi dávno, žil v předaleké zemi, v jednom království… Ano, tak takhle nějak by začínala knížka o hrdinovi z Persie, já mám ale za úkol seznámit velectěnou pařanskou obec s posledním dílem novodobé trilogie Prince of Persia – či jinak chcete 6.dílem z celkového pořadí legendární hry.
Autor: Ronny | Dne: 05.10.2005 | Přečíst »

Need for Speed Most Wanted

Need for Speed Most Wanted

Need for Speed Most Wanted. Již deváté pokračování série Need for Speed. Bude stejné jako Underground? A jestli ne, tak co si pro nás tvůrci připravili? Tak těmto otázkám se budu věnovat v následujících odstavcích.
Autor: Ronny | Dne: 04.09.2005 | Přečíst »

The Sims2: Nightlife

The Sims2: Nightlife

Ještě jsem vás ani nenechal vychladnout se svou první recenzí Datadisku Univerzita a už přináším preview druhého dlouho očekávaného datadisku The Sims 2: Nightlife (noční život).
Autor: Hektor | Dne: 22.07.2005 | Přečíst »

NHL 2006

NHL 2006

Při vyslovení tohoto titulu se mne už zmáhají křeče, protože mně osobně vydání nového verze přináší pouze jiné intro, než v minulém díle... Ale tento díl by mohl být trochu průlomovým jako bylo třeba NHL 2000. Informací na internetu je prozatím málo, ale i tak už víme, že se můžeme na pár věcí těšit...
Autor: S@k@lIk | Dne: 14.06.2005 | Přečíst »

Battlefield 2

Battlefield 2

Demo je sice už na světě, ale sehnal jsem exklusivní zážitky přímo z testovací verze, ve které se nalézá vše, co nás čeká v plné hře. Jak bude tedy hra vypadat? Vnořte se do této pecky a nezpoměňte na shoty ze hry, které doopravdy stojí za to!
Autor: S@k@lIk | Dne: 11.06.2005 | Přečíst »

Star Wars Galaxies: Episode III Rage of the Wookies

Star Wars Galaxies: Episode III Rage of the Wookies

Máte rádi on-linovky? Tak zde je jeden menší průlom do budoucna. Vy kteří tomuto titulu fandíte a nemůžete hrát on-linovky, nebojte se, vývojáři plánují i zaměření pro singl. Ale proč to sem psát:), radši si přečtěte toto preview.
Autor: S@k@lIk | Dne: 06.06.2005 | Přečíst »

SPONZOŘI
EA Czech
Xzone.cz herní e-shop
Supergamer.cz - sluchátka, hry a herní příslušenství
PODPORUJEME
nEophyte - intel e-sports club
Lanzone
SOCIÁLNÍ SÍTĚ
Vokr.com na Facebooku   Vokr.com na Twitteru
HOSTING
Kaora.cz
ANKETA
BlueBoard.cz
SPOLUPRÁCE
Tiscali Games - informace ze světa her
EA - Electronic Arts
CD Projekt - Tvůj zdroj informací
PLAYMAN - distributor počítačových her
Fan stránky RTS hry Cossacks a Cossacks 2 v ČR a SR
Průměrné hodnocení her z českých serverů
GamePark.cz
ABCgames.cz
Best Old Games
STATISTIKY

Google Pagerank - www.vokr.comGoogle Pagerank
S-Rank - www.vokr.comS-Rank
JyxoRank - www.vokr.comJyxoRank
Přidej na Seznam
VERZE 1.07
Copyright © 2004-2013 VOKR.COM více podrobností zde» || vokr.cz@tiscali.cz