Vokr.com - Czech game page

NOVINKY
Hlavní novinky (RSS)
Změny webu
Nové sekce
Soutěže
Ze světa her - archív (RSS)
Novinky herních sekcí (RSS)
HERNÍ SEKCE
Aion
Armed Assault
Assassin's Creed
Battlefield
Burnout Paradise
Call of Duty
Command & Conquer
Counter - Strike
Crysis
Dragon Age
FIFA
FlatOut
Gothic
GTA 4
Half-Life 2
Hellgate: London
Hitman
Mafia
Medal of Honor
Mirror´s Edge
Mortal Online
Need for Speed
NHL
Prince of Persia
S.T.A.L.K.E.R.
StarCraft 2
The Godfather: The Game
The Sims
Total War
World of Warcraft
Zaklínač
ARCHIVNÍ SEKCE
Age of Empires 3
Brothers in Arms
Cossacks
El Matador
Enemy Territory: QW
Fire Department
FlatOut
GTA: San Andreas
Heroes 4
Hidden & Dangerous 2
Juiced & Juiced 2
LOTR: BFME
Prey
Rainbow Six
The Movies
Unreal Tournament 3
World in Conflict
INFO
Přehled sekcí
Přidejte se
O HRÁCH A PC
Recenze (RSS)
Recenze Xbox 360 (RSS)
Preview (RSS)
Dojmy (RSS)
Články (RSS)
Rozhovory (RSS)
Vokr.com TV
Hardware (RSS)
VOKR.COM
E-shop
Fórum
TeamSpeak
Podpořte nás
Historie
Redakce
PODPORUJEME
Fractaly
Hudba - The Offspring
Farmers clan
MG


RECENZE

Call of Duty: Modern Warfare 3

Call of Duty: Modern Warfare 3

Rok se s rokem sešel a my opět v listopadu můžeme vzít do ruky krále koridorů a skriptů čili nový díl série Call of Duty, tentokrát s podtitulem Modern Warfare 3. Hru si vzali na starost dvě studia, Infinty Ward, kteří jsou u série Call of duty od začátku a Sledgehammer Games, pro které to byla jejich premiérová hra.
Autor: Matthes | Dne: 14.11.2011 | Přečíst článek »

Might and Magic: Heroes VI

Might and Magic: Heroes VI

Nový díl „hírousů“ byl očekáván s napětím, protože autoři slibovali návrat ke kořenům série HOMAM (neplést s HIMYM). Ideálem pro většinu komunity je třetí díl HOMAM (stále neplést s HIMYM), který někteří (mnozí) z nás hrají dodnes. Autoři slibovali kombinaci strategické hry ze třetího dílu a akce z pátého. Jak se jim to povedlo v Might and Magic: Heroes VI, jsme otestovali v redakci Vokr.com.
Autor: Kalash | Dne: 03.11.2011 | Přečíst článek »

Dead Space 2

Dead Space 2

Žánr survival hororu stále táhne a jelikož se značka Dead Space v herním světě úspěšně adaptovala, druhý díl na sebe nenechal dlouho čekat. Mezitím stačil svět obletět komiks, animovaný film nebo prequel na Nintendo Wii. Tohle všechno je hrozně hezké, ale ruku na srdce: koho tady zajímá prohloubání univerza a nové postavy a provázané události? Nebo takto: nechcete spíš hustou atmosféru plnou lekaček a nekompromisní krvavé akce? Ano, to je ta správná otázka. Jasně, že chcete.
Autor: Satan | Dne: 27.02.2011 | Přečíst recenzi »

Call of Duty: Black Ops

Call of Duty: Black Ops

Jedna z nejočekávanějších her letošního podzimu. Další díl (v pořadí již sedmý) světoznámé série Call of Duty, který tentokrát nese podtitul Black Ops, vyvíjelo studio Treyarch, které vždy hrálo u této série v porovnání s Infinity Ward druhé housle. Že tento stav již nebude dlouho trvat, o tom se můžete sami jednoduše přesvědčit – Black Ops útočí na Modern Warfare s obrovskou vervou. Úspěšně?
Autor: Eso | Dne: 08.01.2011 | Přečíst recenzi »

Medal of Honor

Medal of Honor

Série her s názvem Medal of Honor tu s námi je už neuvěřitelných jedenáct let a právě nejnovějšímu počinu studií Danger Close a DICE se dnes podíváme na zoubek. Jméno Medal of Honor se zapsalo do pamětí hráčů ve spojitosti s druhou světovou válkou, ale tento díl je naprosto jiný. Po vzoru posledních her série Call of Duty a her s názvem Battlefield se i dění v Medal of Honor rázem ocitá v prostředí moderního válečného konfliktu, konkrétně do onoho pověstného Afghánistánu. A jak to hra dopadla? Více v recenzi...
Autor: Liquid8or | Dne: 11.11.2010 | Přečíst »

Mafia II

Mafia II

Tuto hru zná každý český hráč, ať se mu tento žánr her líbí nebo ne, určitě o ní aspoň slyšel. První díl slavil velký úspěch nejen v české kotlině, ale i ve světě. Ten vyšel již před dlouhými osmi roky a pět let je tomu, co se začalo pracovat na druhém dílu. Hra byla u nás očekávaná mnohokrát víc, než jakákoliv jiná, čemuž se není co divit, když u nás nevzniká tolik nových her a už vůbec ne tak světoznámé. A jak že to tedy dopadlo? To se můžete mimořádně dočíst ve dvou recenzích. Jedna je od BadBoyMika z týmu na Vokr.com a druhá od Esa z naší známé fanstránky Mafiagame.cz.
Autor: BadBoyMike, Eso | Dne: 05.09.2010 | Přečíst »

Kane & Lynch 2: Dog Days

Kane & Lynch 2: Dog Days

Vzbudíte se, do perfektně srovnaných bačkorů vsunete své depilované nohy a došouráte se na záchod. Krásně voňavou toaletu spláchnete a pojistíte osvěžovačem. Do moderně vypadající kuchyně bez jediného náznaku prachu začnete na pánvičce dělat volská oka. Přirozeně vše s naprostou grácií a žádným flekem či mastnotou si servírujete na bezvadně vymytý talíř. Myslím, že začátek rána stačí. Poznáváte se? A chcete si zahrát Kane & Lynch 2: Dog Days? Nebuďte směšní…
Autor: Satan | Dne: 29.08.2010 | Přečíst »

Prince of Persia: The Forgotten Sands

Prince of Persia: The Forgotten Sands

Starý princ v bílém oblečku, zachraňující princeznu ze spárů zlého čaroděje a překonávaje nástrahy placatého hradu, překonal kus cesty. Jeho vrchol nastal s vydáním 1 dílu známé trilogie, nyní již 3D dobrodružství, titulu The Sands of Time. Dále pak následoval titul Warrior Within, jenž s 85% hodnocení překonal dosud všechny vydané díly. Nakonec jsme se dočkali titulu The Two Thrones, kde jsme se setkali s druhou princovou polovičkou. S příchodem filmu Prince of Persia: The Sands of Time na plátna kin se na trhu objevuje i jeho herní doprovod v podobě Prince of Persia: The Forgotten Sands, ikdyž spolu nemají co do činění, a o něm si teď povíme.
Autor: BadBoyMike | Dne: 19.07.2010 | Přečíst »

Arma 2: Operace Arrowhead

Arma 2: Operace Arrowhead

Rok po vydařené Armě 2 přichází úspěšné české herní studio Bohemia Interactive se samostatně spustitelným datadiskem, který nese název Operace Arrowhead. I když, tento kousek se pohybuje někde mezi datadiskem a plnou hrou. OA je opět po vzoru druhé Army neskutečně rozsáhlá a nadupaná hra, která zabaví na dlouhé dny. Ovšem kromě skvělých inovací s sebou přináší i několik nedostatků.
Autor: Eso | Dne: 14.07.2010 | Přečíst »

Tom Clancy´s Splinter Cell: Conviction

Tom Clancy´s Splinter Cell: Conviction

Po dlouhém čekání se hlavní hrdina Sam Fisher vrací na naše obrazovky s novým pokračováním slavné série Splinter Cell, tentokrát s podnázvem Conviction. V recenzi počítačové verze se podíváme, jak dopadly sliby vývojářů a samotná skutečnost.
Autor: BadBoyMike | Dne: 01.07.2010 | Přečíst »

Blur

Blur

Poslední měsíc je vcelku úrodný na herní automobilové závody. Kromě povedeného Split/second je tu nyní další titul, který má s předchozím zmíněným leccos společného. Opět adrenalinové závody, přičemž jde především o to, jak se za pomocí power-upů zbavit soupeřů na trati. Jak si hra v silné konkurenci vedla?
Autor: Eso | Dne: 27.06.2010 | Přečíst »

Arma 2: Operace Arrowhead

Arma 2: Operace Arrowhead

Válka to je krásná, přepychová věc. Ne, počkat. Není. Válka je hnusná děvka, která negativně ovlivňuje celou společnost v čele se samotnými aktéry, u níž si ani neumíme představit, co všechno musí prožít. Když jde však o filmy či hry, válku milujeme a je to jedno z nejvděčnějších témat. Nejinak je tomu i u nás a pokud už zmiňujeme naše krásné končiny, musí zde bezpodmínečně padnout jeden název – Bohemia Interactive.
Autor: Satan | Dne: 23.06.2010 | Přečíst »

Split Second

Split Second

Na naše PC konečně přišly adrenalinové a zábavné závody, které se nesou v přímo učebnicově arkádovém stylu. Rychlost, exploze a skvělá grafika vytváří skvěle vypadající a skvěle hratelný titul, který dokáže zabavit na dlouhé hodiny.
Autor: Eso | Dne: 19.06.2010 | Přečíst »

Assassin´s Creed II

Assassin´s Creed II

Zaprvé: Neposkvrníš čepel krví nevinného. Zadruhé: Zůstaň skryt všem zrakům. Zatřetí: Nikdy nesmíš kompromitovat bratrstvo. Jeho život je zasvěcen vraždám. Nezpozorován a neslyšen dokáže kdekoli zaútočit a zabít kohokoli. Jeho skutky se stanou historii a ještě po dlouhá staletí se o nich bude mluvit mezi lidmi. Jeho jméno je Altair a je to hašašín…
Autor: BadBoyMike | Dne: 22.04.2010 | Přečíst »

Dirt 2

Dirt 2

Po verzích hry pro konzole je tady i DIRT 2 pro PC hráče. Tvůrci z Codemasters slibovali podporu DirectX 11, dokonalou fyziku vozů a graficky nejlépe vypadající závody současnosti. Jak jejich sliby dopadly? Nebudu napínat – vývojáři dostáli svým slibům a hráči mají tu čest s jednou z nejlepších závodních her vůbec. Jak po grafické stránce, tak z hlediska hratelnosti. DIRT 2 Vás zkrátka chytne a nepustí. A tak to má vypadat.
Autor: Eso | Dne: 16.04.2010 | Přečíst »

Animal Ark Africa - iPhone

Animal Ark Africa - iPhone

Dostala se nám možnost recenzovat hru Animal Ark Africa, která je slovenským herním výtvorem pro iPhone a iPod Touch. V redakci iPhone máme, tak se redaktor ujal zkoušení hry a nyní Vám přináší své poznatky o hře.
Jak už název napovídá, bude se jednat o zvířátka a to přímo z vyprahlé Afriky. Pokud si myslíte, že budete chodit na safari či zvířata fotografovat, jste na velkém omylu...
Autor: KUba | Dne: 09.04.2010 | Přečíst »

Dragon Age: Procitnutí

Dragon Age: Procitnutí

Po čtyřech měsících od vydání původního Dragon Age: Prameny vypustilo BioWare do světa jeho první (uvidíme jestli poslední) datadisk s názvem Procitnutí. Děj datadisku se odehrává krátce po poražení Arcidémona a i přesto, že základ příběhu je pro všechny stejný, tak některé reálie si liší podle toho, zda jste si naimportovali postavu z Pramenů a nebo začali datadisk s postavou úplně novou.
Autor: Lukáš | Dne: 02.04.2010 | Přečíst »

Metro 2033

Metro 2033

Ambiciózní ukrajinský projekt zpočátku dělil hráče na dva tábory. První v Metro 2033 nevěřil a viděl v něm přílišnou podobnost s Doomem, druhá strana barikády na tom byla ale optimističtěji. Do hry vkládala velké naděje a očekávání a doufala, že hra oživí scénu hororových FPS, kterých na trhu moc není. Být optimistou se v tomto případě vyplatilo.
Autor: Eso | Dne: 30.03.2010 | Přečíst »

Battlefield: Bad Company 2 - Multiplayer

Battlefield: Bad Company 2 - Multiplayer

Jako každý Battlefield, který kdy vyšel, byl především o hře ve více hráčích, ani Bad Company 2 tedy není výjimkou. Bad Company 2 navazuje skvěle na své předchůdce, je více přístupnější více lidem, už to není tolik hardcore akce, ale tvůrci se snažili o zjednodušení herních principů, i když je zde pro lidi, kteří byli vychovaní na starších dílech i hardcore mód, který multiplayer posouvá ještě dál za hranice starších dílů Battlefieldu.
Autor: KUba | Dne: 16.03.2010 | Přečíst »

Battlefield: Bad Company 2 - Singleplayer

Battlefield: Bad Company 2 - Singleplayer

Bojiště je připraveno, a tentokrát opět i na PC a můžete se těšit na staré známé tváře z prvního dílu Bad Company, který vyšel pouze na herní konzole. Opět se vtělíte do role Prestona Marlowa a společně se svou „špatnou“ partou, ve které opět nechybí známý „Sarge“ vlastním jménem Samuel D. Redford, který vaši skupině velí a také parťáci Haggard a expert Terence, se kterými budete bojovat ve fiktivním globálním konfliktu s Ruskem. V 11 singleplayerových misí projdete džungli, nejsušší poušť na Zemi Atacami, ale také zavátými vrcholky sněhem v Chile.
Autor: KUba | Dne: 06.03.2010 | Přečíst »

Saboteur

Saboteur

Vývojáři z Pandemic Studios stvořili nečekaně povedenou městskou akci, která má v sobě kousek Mafie, GTA, Assassins Creed a v neposlední řadě vizuální stylizaci jako ze Sin City od Franka Millera. Rozhodně ale žádnou z uvedených sérií nekopíruje, ale jde si svou cestou, která je mnohdy lepší než u již zmíněných her. Jste připraveni vydat se na vzrušující cestu do nacisty okupované Paříže?
Autor: Eso | Dne: 14.01.2010 | Přečíst »

Risen

Risen

Už je tomu 8 let co světlo světa spatřila hra s nenápadným jménem Gothic. Už je tomu 8 let co hráče rozdělila na dva tábory: na ty kteří ji milovali pro svůj příběh, atmosféru a propracovanost a na ty kteří ji nenáviděli pro svoji zabugovanost, nepříjemné ovládání a složitost. Už je tomu 8 let co se všem do paměti vryla masožravá rybka v logu společnosti, která ji vytvořila. 8 let kralovala série Gothic na poli do detailu vypiplaných RPG her. Nyní však povstalo něco, co v žádném případě není radno podceňovat... Risen.
Autor: bobo | Dne: 28.11.2009 | Přečíst »

Call of Duty: Modern Warfare 2

Call of Duty: Modern Warfare 2

A máme to tady! Nejočekávanější hra roku spatřila konečně světlo světa, a jak jinak – je to opět hit. Nese se v duchu akční čtyřky a v mnoha směrech ji dokonce zastiňuje. Sliby vývojářů rozhodně nebyly plané a už vůbec ne přemrštěné – tohle je prostě nejzběsilejší akční jízda vašeho hráčského života!
Autor: Eso | Dne: 23.11.2009 | Přečíst »

Need for Speed: Shift

Need for Speed: Shift

Konečně je tady závodní hra, na kterou jsme dlouho čekali. Po minulém dílu NFS Undercover, kdy se na hlavu EA sesypal pytel plný kritiky a dokonce kvůli malým ziskům z prodeje hry hrozilo, že slavná závodní značka půjde do šrotu, se studio konečně vzpamatovalo a vyprodukovalo dokonale vyladěnou kombinaci simulace a arkády, která má konečně šťávu. Držte si klobouky, je tady opravdu nejlepší díl série Need for Speed – tentokrát s trefným podnázvem SHIFT.
Autor: Eso | Dne: 25.09.2009 | Přečíst »

ArmA 2

ArmA 2

Všichni nadšenci do vojenských simulátorů, všichni nadšenci Operace Flashpoint a i všichni ostatní hráči PC her, jásejte. Po dlouhých osmi letech, kdy v roce 2001 způsobili čeští vývojáři z Bohemia Interactive poprask v českých stojatých vodách herního průmyslu i poprask daleko za hranicemi naší malé země, přichází plnohodnotný nástupce staré dobré OFP. Komplexní vojenský simulátor, jak stojí psáno na oficiálním obalu hry, to je výstižný popis této ve všech směrech dokonalé hry. Češi se po dlouhé době zase vytáhli a máme co do činění s kouskem, který, jak se zdá, bude stejně tak slavný jako původní Flashpoint a i stejně nesmrtelný. Druhá ArmA se zkrátka povedla a vývojáři mohou radostí střílet do vzduchu.
Autor: Eso | Dne: 05.09.2009 | Přečíst »

Wolfenstein

Wolfenstein

Legendární druhoválečná FPS akce se vrací v podobě prozatím nejlepší střílečky letošního roku. B. J. Blaskowicz je stále při síle (stejně jako nacističtí vědci) a opět maří okultistické plány Třetí říše na ovládnutí světa. Okultismu, germánské mytologie a různých zmutovaných příšer je tu až až, přičemž hra stále neztrácí feeling klasické střílečky, s jakým přišla před lety. To musíte vyzkoušet!
Autor: Eso | Dne: 02.09.2009 | Přečíst »

Wheelman

Wheelman

Prosluněné ulice španělské Barcelony, drsný agent s tváří Vina Diesela, příběh jako z detektivky, zběsilé honičky v autech i na motorkách, žhavé přestřelky, spousta akce, adrenalinu, výbuchů a plamenů. Tak by se dal ve zkratce popsat nejnovější titul z vývojářského studia, nad nímž drží taktovku samotný herec Vin Diesel. Nečekejte realistické ztvárnění, pro to tady není místo. Hlavní slovo tu mají arkádové závody, demolice, přeskakování z auta do auta za jízdy a spousta podobných zběsilých prvků. Sečteno a podtrženo, s touhle hrou si užijete spoustu hodin zábavy, adrenalinu a především šílené akce.
Autor: Eso | Dne: 29.07.2009 | Přečíst »

Call of Juarez: Bound in Blood

Call of Juarez: Bound in Blood

Na naše PC a konzole konečně doklusal prequel k úspěšnému Call of Juarez z roku 2006. A jak to poslední dobou bývá, jakmile se u něčeho (ať už hry či filmu) objeví přízvisko “úspěšný“, pokračování na sebe zpravidla nenechá dlouho čekat. Polští vývojáři z Techlandu se vydali na cestu, na jejímž konci snad čekají další peníze a další nápady na případné pokračování, hlavní aktéři hry, bratři McCallové se vydávají na cestu za bájným aztéckým zlatem. Stojí to za to, absolvovat jejich cestu za pokladem s nimi? Rozhodně.
Autor: Eso | Dne: 21.07.2009 | Přečíst »

Prototype

Prototype

Včera jsem šel nakoupit do centra. Nechtělo se mi čekat na autobus, tak jsem to vzal zkratkou a byl tam za 8,5 vteřin. Můj nový rekord. Kdyby mě nezdržela armáda, byl bych tam asi dřív. Hmmm, rohlíky ve slevě. Beru jich 20 a jdu směrem domů. Cestu mi však zkříží tucet mutantů a jejich neveselé obličeje doplňuje několik poletujících helikoptér. Rohlíky musí počkat. Už zase. - Alex Mercer
Autor: Satan | Dne: 25.06.2009 | Přečíst »

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

Les rukou. Respondenti totiž měli zvednout ruku, zda-li se jim zdají hry podle filmů a filmy podle her strašně odfláknuté. Jedna ruka zůstává dole. Je to týpek se svářečskými brýlemi, hustým hlasem a velkou zálibou v zabíjení lidí. A nejen nich. Je to Richard B. Riddick.
Autor: Satan | Dne: 01.06.2009 | Přečíst »

The Godfather II

The Godfather II

Špagetožrouti se po třech letech vrací, a to s odlišnou strategií, která se lišácky nemíchá do práce Mafie či GTA, nýbrž útočí na hráčův nejslastnější pocit: moc. Je ale Don se samoPALEM projíždějící v kabrioletu kolem PALEM (básnický převrat a zmáčknutí Caps Locku se urodilo čistou náhodou) důstojným pokračováním seriózně pojaté jedničky?
Autor: Satan | Dne: 02.05.2009 | Přečíst »

F.E.A.R. 2: Project Origin

F.E.A.R. 2: Project Origin

Monolith vytvořil první díl. Ty dva neslané a nemastné datadisky vytvořilo TimeGate Studios. Nebyly moc dobré. Vlastně to byla jen nastavovaná kaše, kterou určil první díl. Monolith dokončil druhý díl. Není to kvalitativně stejný poprask jako díl první, ale na ty datadisky rychle zapomenete. A rádi. Přichází recenze. Juchů.
Autor: Satan | Dne: 16.03.2009 | Přečíst »

Left 4 Dead

Left 4 Dead

Po světe se šíří agresivní virová nákaza a všichni se zmněnili v krvelačné stvůry. Všichni, až na čtyři přeživší, kteří se octli uprostřed pekla na Zemi. Mají jediný cíl, přežít. Možná Vám Left 4 Dead připadá neatraktivní a pro Vás je to jen další obyčejná střílečka. Naše recenze Vás možná přesvědčí o opaku. Ačkoli hra není zdaleka geniální a v některých ohledech vás nejspíše nezaujme, Valve opět ukázalo, že dokáže vytvořit dobré hry i bez slavného jména. Left 4 Dead je totiž jedním z hitů letošních Vánoc!
Autor: MR.sugar | Dne: 14.12.2008 | Přečíst »

NHL 09

NHL 09

Jarda Jágr si sbalil všech pět švestek a vydal se směr Rusko. Pomyslné žezlo nejúspěšnějšího hokejisty českého původu v zámořské National Hockey League tímto přebírá forvard, který jako jediný za hodně dlouho dobu v dresu naší reprezentace nasázel soupeři hattrick – Patrik Eliáš. To samé platí i o obalu hry nového ročníku NHL od EA Sports – jak paradoxní, není-liž u svatého Gretzkého pravda?
Autor: Satan | Dne: 22.11.2008 | Přečíst »

Dead Space

Dead Space

Perex recenzent ztratil ve vesmíru a neměl koule na to, aby se do vesmíru vydal sám a geniálně napsaný úvod vrátil zpět na rodnou matičku Zemi. Proto vysílá partu kolem Isaaca Clarka, aby papírek přinesla a cestou se podívala na zoubek USG Ishimuře. Náš inženýr Clarke je ale pryč už strašně dlouho a obávám se, že ještě dlouho nedorazí...
Autor: Satan | Dne: 16.11.2008 | Přečíst »

Spore

Spore

„Wille, nehraj si už s těmi panenkami!“ říkávala asi kdysi maminka malému Willovi Wrightovi. Ale nezdárný to hoch neuposlechl. A to bylo dobře, protože o mnoho let později spatřilo světlo světa série The Sims s hromadou datadisků. Zajímalo by mě, s čím dalším si také hrával, když teď stvořil Spore...
Autor: Marllone | Dne: 23.10.2008 | Přečíst »

Pure

Pure

Pure = čistý, čirý, ryzí, průzračný (Anglicko-český slovník). Pure = poblázněná a pořádně špinavá jízda na čtyřkolkách (Black Rock Studio). Komu je bližší první slovník, nalijte si teplého mléka a běžte se prospat. Ostatní nasaďte pláštěnky a přistupte blíže. Krom altofobiků, samozřejmě.
Autor: Satan | Dne: 20.10.2008 | Přečíst »

Beijing 2008

Beijing 2008

Nadšenci virtuálního sportu a olympiády, zasedněte k monitorům. Čeká vás pěkný počet sportů, při kterých se nebudete muset potit, protahovat svaly na stadionu ani namáhat své končetiny - postačí vám mít ruku na klávesnici.
Autor: DGN-freedom- | Dne: 27.09.2008 | Přečíst »

Assassin´s Creed

Assassin´s Creed

Pár předčasných vrcholů letošního roku je za námi, ovšem několik restíků se přesunulo do toho dalšího. Assassin’s Creed se nádherně nachomýtnul mezi ty nejočekávanější a věřte, že podzimem to zapříčiněné není. Volnost pohybu? Svobodná volba? Atraktivní útěk? UbiSoft sliboval mnohé a ač se zdálo po několika nedotažených prezentacích, nezveřejněném demu a neustálými odklady vše ztraceno, my věřící doufali, že nás jen pánbů v kápi zkouší. Zkouška je u konce, ostrý start začíná.
Autor: Satan | Dne: 20.05.2008 | Přečíst »

Race 07

Race 07

Vrcholné napětí, vyrovnané souboje, vypjaté emoce. To vše obnáší seriál mistrovství světa cestovních vozů, známý pod názvem FIA WTCC. Švédský SimBin, podepsaný pod kousky jako GT Legends, či GTR 2 nám tento seriál předkládají již podruhé, tentokrát pod názvem „Race 07: Official WTCC Game“.
Autor: Kdo.vi | Dne: 12.04.2008 | Přečíst »

Audiosurf

Audiosurf

Audiosurf je hra, která se zjevila jako blesk z čistého nebe. Zaútočila v rytmu našich oblíbených skladeb a bavit se u ní dokážou všechny generace. O čem, že tenhle zabiják času a v posledních týdnech nejstahovanější hra Steamu je?
Autor: Beluga | Dne: 08.03.2008 | Přečíst »

Crysis

Crysis

Ještě snad nikdy nebyly akční hry v takovém hledáčku hráčů, jako tomu bylo loni. Na PC, nutno podotknout. Mezi nejočekávanější (ne-li nejočekávanější z nich) patřilo bezesporu Crysis. Více vyprodukovaných slin a otevřených čelistí snad ani nemohlo být navýšeno, nýbrž to byla většina, co s vytřeným zrakem zírala na tu grafickou nádheru podporující slibnou hratelnost a model poškození. Nač se skrývat – byl jsem jedním z nich. Jedním z mnoha.
Autor: Satan | Dne: 23.01.2008 | Přečíst »

Call of Duty 4: Modern Warfare

Call of Duty 4: Modern Warfare

Může se ještě v dnešním next-gen období na první příčky prodejnosti dostat skriptovaná a emocemi nabitá lineární řežba s názvem Call of Duty? Ale jistěže ano. Stačí ji zasadit do moderní doby, Hitlera nahradit triem chlapíků z východu a máte bestseller. Posunování FPS žánru vpřed si vzal na starost německý CryTek, takže vývojáři z Infinity Ward prostě vsadili na svůj osvědčený koncept, dotáhli jej k dokonalosti a všichni jim to žerou. Sežrali jsme jim to i my?
Autor: Raptor | Dne: 19.01.2008 | Přečíst »

RTL Biathlon 2008

RTL Biathlon 2008

Už jsme si zvykly na každoroční přísun sportovních her od německého vývojářského studia 49Games, které se specializuje výhradně na zimní sporty. Výjimkou není ani rok 2008 a první nadílkou budiž RTL Biathlon 2008. I letos totiž práci zmíněného studia mediálně a hlavně finančně zaštítil televizní gigant z Kolína nad Rýnem, ač se to bohužel na ceně příliš neprojevilo. Má tento kousek za necelých 700Kč co nabídnout?
Autor: Kdo.vi | Dne: 14.01.2008 | Přečíst »

F.E.A.R. Perseus Mandate

F.E.A.R. Perseus Mandate

V dobách, kdy se pozornost médií a hráčů začíná pomalu, ale jistě, stáčet k Project Origin, přichází druhý datadisk rozšiřující příběh F.E.A.R.u. Od vydání původní hry už však uplynulo hodně vody. Asi tolik, co za dva roky. Není to trošku moc, na to, abychom se ho již stihli přejíst?
Autor: Beluga | Dne: 27.12.2007 | Přečíst »

Soldier of Fortune: Payback

Soldier of Fortune: Payback

Když jsem instaloval Soldier of Fortune: Payback, vzpomněl jsem si na svoje preview, kde jsem tak trošku přimhouřil oko nad umělou inteligencí nepřátel, béčkovým, ba až céčkovým příběhem, ale třeba i - v dnešní době již krapet přežitou - hratelností ala Rambo styl. Přesto jsem se těšil – a to poměrně dost. Dodnes nemůžu zapomenout na chvíle strávené u Soldier of Fortune: Double Helix, která mi přišla dokonce lepší jak jednička. Ah, konečně, nainstalováno, tak jdeme na to.
Autor: Beluga | Dne: 15.12.2007 | Přečíst »

Madden NFL 08

Madden NFL 08

Přihrávka, střela, gól. Rosický, Koller, Čech. Champions League, UEFA a…FIFA. Na tohle teď zapomeňte. Přibalte si s sebou přilbu, drsný výraz, kuráž, ostré lokty a přeorientujte se na fotbal za oceánem. Na ten drsnější, špinavější a podle některých (spíš většiny) amerických kolegů i zábavnější. Platí to i v tom virtuálním světě? Ano i ne. Proč?
Autor: Satan | Dne: 03.12.2007 | Přečíst »

Hellgate: London

Hellgate: London

Diablo a jeho kult uznávám, ale nikdy jsem ho plně nepochopil. Holt od her požaduji něco jiného, než mi Diablo dokázalo a dokáže nabídnout. Přesně v jeho kolejích se snaží jet i Hellgate, v mnoha ohledech se mu daří Diablo dohnat, ale na jednokolejce ho holt nepředjede. Když už pak konečně, v naději, že se mu podaří soupeře předehnat, odbočí na vedlejší kolej, zjistí, jakou chybu vlastně udělal a už se jenom veze do říše neznáma a nepochopení…
Autor: Beluga | Dne: 24.11.2007 | Přečíst »

Bioshock

Bioshock

V batohu každého správného dobrodruha by neměl chybět šnorchl. Zvlášť, když se chystáte pod vodu a zvlášť, když jdete objevit Rapture. Naše alter-ego se však pod žádnou vodu nechystalo, ba naopak. Chtělo poznat nebeské výšiny, jenže, jak to v dobrých hrách bývá, něco (v našem případě letadlo) se porouchá. Z předchozího plánu sejde a před námi je plán nový, přímý, ale o to těžší – přežít.
Autor: Satan | Dne: 22.11.2007 | Přečíst »

FIFA 08

FIFA 08

Čas letí a jak! U her a technologií to platí dvojnásob. Co bylo včera nové, je dnes staré. Co před rokem vyvolávalo radost nebo alespoň chválu z novoty, dnes chce přinejmenším vylepšit. Otázkou je, kdy je vylepšování až příliš a kdy je lepší chvíli počkat, až to bude stát za to. Totiž každý rok ve stejnou dobu přichází s opadáváním listů i FIFA, aby nám ukázala, do jakého kabátku se zase oblékla.
Autor: Ha-nocri | Dne: 04.11.2007 | Přečíst »

NHL 08

NHL 08

Pamatujete na ty časy, kdy jste za 5 vteřin projeli hřištěm, soupeř o vás ani nezavadil, nádherně jste vykoupali brankáře a s poklidem puk dopravili do sítě? Tak ty časy jsou zpět. Po roční odmlce se k nám opět vrací simulace ledního hokeje od Electronic Arts, kteří si pro tento ročník schovali speciální eso v rukávu. Pokud se následujícími odstavci zdárně prokoušete, zmiňované eso vám mile rád prozradím.
Autor: Satan | Dne: 26.10.2007 | Přečíst »

World in Conflict

World in Conflict

Bylo to peklo. Ivan na nás dorážel ze všech stran a můj už tak dost starý počítač se zpomalen Vistami snažil vymáčknout ze sebe víc než dvanáct rámečků za vteřinu. Bezúspěšně, ovšem to bylo to poslední, nad čím jsem v tu chvíli přemýšlel. Zajímalo mne spíš, jak s nějakými šesti nebo sedmi podělanými tanky udržet svou pozici a který kus země mám rozbombardovat dřív. K čertu s vyhlazováním a DX10 efekty, bylo by to s nimi sice ještě krásnější, ale o to mi fakt nešlo. Museli jsme dokopat komanče pryč ze Seattlu. Definitivně, navždy a rychle. Jo. Tak o tohle přesně šlo, když byl celý svět v tom podělaným konfliktu …
Autor: Raptor | Dne: 23.10.2007 | Přečíst »

ArmA Armed Assault

ArmA Armed Assault

Tým tanků Abrams útočí na velkou základnu SLA – nepřátelští raketometčíci pobíhají všude kolem a likvidují váš tým. Nakonec dojde i na vás, jeden z posledních přeživších vám střelí do pásů a tank je nepohyblivý. Pár ranami z kulometu pošlete otravného rakeťáka na věčnost a máte klid. Jenže jen na chvíli. Rádiem přichází zpráva, že se k základně blíží několik obrněnců. Zůstal jste sám, s pár náboji v kulometu a ŠESTI, ano pouze ŠESTI náboji v kanónu, bez možnosti přesunu. Po chvíli to přijde – na horizontu se objeví hrozivé siluety té dvaasedmdesátky a dvou BVP. Řítí se na vás šílenou rychlostí, plně vyzbrojení, nepoškození, odhodlaní vás zničit. Slyšíte bušící srdce, avšak ne srdce herního hrdiny, ne.
Autor: Raptor | Dne: 05.03.2007 | Přečíst »

Need for Speed: Carbon

Need for Speed: Carbon

Electronic Arts nás před pár měsíci obligátně zasypali reklamami a poutači na nový díl nejpopulárnější závodní série. Marketingová stránka věci jim jde opravdu skvěle, ale je to tak i se hrou? Určitě tušíte, že v mém přednesu je nahořklost vůči vývojářům a troufám si tvrdit, že po právu.
Autor: Satan | Dne: 31.01.2007 | Přečíst »

El Matador

El Matador

El Matador vyrazil do ulic! A že to vzal pěkně zhurta. Zásobník střídá zásobník, mafiáni padají po desítkách a na místa bossů rozmasakrovaných na malé kousíčky už nemá kdo nastoupit. Jeho kulkám neunikne jediné celistvé okno a vůbec má tak nějak tendenci se s ničím nepárat. Vždyť je to přece jednoduché, stačí jen střílet, střílet a střílet …
Autor: Raptor | Dne: 08.11.2006 | Přečíst »

Live For Speed

Live For Speed

Většinou když někomu začnu vyprávět o LFS, tak mě po 2. větě zarazí a řekne: "Jojo Need For Speed znám, celkem slušný káry." Po této větě následuje zdůraznění na LIVE a podrobný výklad, ne nepodobný tomu, jaký si tu teď můžete přečíst...
Autor: Chaos.rk | Dne: 15.09.2006 | Přečíst »

Hitman: Blood Money

Hitman: Blood Money

Krom našich babiček a jejich tetiček zná snad každý na této planetě holohlavého zabijáka s kódovým označením na zátylku, který si nechá říkat Agent 47. Jednička znamenala menší revoluci v postupu hry, dvojka navázala na skvělý úspěch a posunula hranice série zase o trochu dál. Třetí díl s podtitulem Contracts už tak oslavovaný nebyl a způsobil rozporuplné pocity jak u obyčejných hráčů, tak i u odborníků a možná i u samotných tvůrců. Čtvrtý díl měl být ale směr do předchozích kolejí. Podařilo se to dánské firmě IO Interactive?
Autor: Satan | Dne: 21.06.2006 | Přečíst »

Rise of Nations: Rise of Legends

Rise of Nations: Rise of Legends

Volné pokračování veleúspěšné RTS Rise of Nations se již dostalo do obchodů a já vám proto přináším jeho recenzi. Zcela se změnil herní systém i vše ostatní, ale bylo to ku prospěchu? To se dočtete v mém článku!
Autor: Vi-tec | Dne: 15.06.2006 | Přečíst »

Brothers in Arms: Road to Hill 30

Brothers in Arms: Road to Hill 30

Hra sa odohráva v roku 1944, čiže 2. svetová vojna. V hre sa ocitnete v koži seržanta Matta Bakera zo 101. výsadkovej divízie, ktorého práve menovali veliteľom 13 mužov. „Trinástka nie je šťastné číslo!“ Hra začína pri konci hry, ako Bakera našťastie nemecký tank - tiger len omráči a hra sa posunie o 8 dní naspäť...
Autor: Martin Hracho | Dne: 05.06.2005 | Přečíst »

The Godfather: The Game

The Godfather: The Game

První intro vás trochu vpasuje do vymyšleného příběhu. Přeskakovat intra ve hře jednoduše nejde a chtě nechtě si je shlédnout prostě musíte (což není vůbec na škodu). Mezi animacemi zmlátíte čtyři borce, jako takový předkrm věcí následujících. Ovládání rvaček je na velmi vysoké úrovni a během hry jich na vás čeká nespočet...
Autor: Satan | Dne: 07.04.2006 | Přečíst »

Rugby 06

Rugby 06

Kdo by neznal NHL nebo Fifu? Ale jen málokdo u nás zná další z výtvorů EA, který vychází každoročně. Je jím Rugby 2006. Důvodů, proč je u nás tato série tak málo populární je více: za prvé je to velmi vysoká cena, za druhé je to nízká popularita sportu samotného a za třetí je to neznalost pravidel. V následujících několika řádcích se Vás pokusím přesvědčit, že to může být velmi dobrá zábava...
Autor: Kdo.vi | Dne: 01.04.2006 | Přečíst »

Battlefield 2: Special Forces

Battlefield 2: Special Forces

Pokračování úspěšné série Battlefield 2 má dalšího sourozence a to datadisk. BF2 Special Forces, který je zaměřený na boje speciálních jednotek a taktiky jakožto u multiplayerových her bývá. Battlefield 2 s sebou přinesl mnoho vylepšení oproti BF 1942. Především v multiplayeru. Squady s funkcí commandera, VoIP-komunikační systém, a mnoho dalšího...
Autor: Axel | Dne: 22.03.2006 | Přečíst »

Vietcong 2

Vietcong 2

Sice s hodně velkým spožděním, ale o to s lepším posouzením, vám přinášíme recenzi konečné verze hry české akční hry Vietcong 2 od Brněnského studia Pterodon.
Autor: Kubaiss | Dne: 08.03.2006 | Odkaz na recenzi »

Peter Jackson's King Kong

Peter Jackson's King Kong

Jak obstál opičák ve hře podle filmu? Pokud máte rádi hry typu Prince of Persia a chcete pár dinosaurům zlámat vaz, tak hra Peter Jackson's King Kong je pro vás to pravé.
Autor: Hektor | Dne: 05.03.2006 | Přečíst »

Starship Troopers

Starship Troopers

Chcete vědět více o hře udělané podle filmu Hvězdná pěchota? Recenze vám o ní řekne víc…
Autor: Hektor | Dne: 03.03.2006 | Přečíst »

Call of Duty 2

Call of Duty 2

Jak dopadlo pokračování nejúspěšnější first person střílečky a nejlepší multiplayerové online hry z druhé světové války Call of Duty 2? Hra na screenshotech vypadalá opravdu skvěle, ale jak se hrála a jak se změnila oproti prvnímu dílu?
Autor: Kdo.vi | Dne: 04.02.2006 | Přečíst »

Rome: Total War

Rome: Total War

Sběratelům hystorických strategií by tato hra určitě neměla uniknout. Několik důvodů proč se dočtete v našem článku.
Autor: Axel | Dne: 31.01.2006 | Přečíst »

Fable: The Lost Chapter

Fable: The Lost Chapter

Máte rádi RPGčka? Tak to by ve vaší zbírce hra Fable: The Lost Chapter určitě neměla chybět. A práte se proč? To se dozvíte v naší recenzi.
Autor: MaXmen | Dne: 15.01.2006 | Přečíst »

Need for Speed: Most Wanted

Need for Speed: Most Wanted

Zajímá vás jak si vede jedna z neočekávanějších her roku 2005 v reálu? Pozvedl tento díl popularitu celé série Need for Speed? A předčil alespoň Undergroundy? To vše čtěte v této recenzi.
Autor: Ronny | Dne: 22.12.2005 | Přečíst »

Blitzkrieg 2

Blitzkrieg 2

Další válečná hra z období 2. světové války. Nečekejte ovšem hru typu jeden člověk vyhraje válku jak jsme zvyklí z her jako Call of Duty, Hidden & Dangerous, Return to castle wolfenstein atd. Pokud někdo hrál jedničku tak je mu jasné, že se jedná o strategii kdy ovládáte nepřeberné množství jednotek najednou.
Autor: Ey-Jay | Dne: 02.10.2005 | Přečíst »

NHL 2006

NHL 2006

Přinášíme vám recenzi na nejnovější vydání NHL a to NHL 2006. Oč je nové HNL doplněno a co naleznéte nového? Jak se opět vylepšila stále díl od dílu se zlepšující grafika? To se vše dočtete v naší recenzi.
Autor: Zetes | Dne: 30.09.2005 | Přečíst »

Doom 3 Resurrection of Evil

Doom 3 Resurrection of Evil

Měli jsme tu recenzi na Dooma 3 a dnes tu máme jeho datadisc. A co datadisk přinesl novéhe a o čem vlastně samotná hra je, čtěte v této krátké recenzi...
Autor: Wopica | Dne: 08.08.2005 | Přečíst »

Grand Theft Auto: San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas

Hey whatchoo you doing crazy bitch? Iam fucked up shit! Kdo chápe či rozumí, tak ať mi promine - není to mířené proti němu, kdo ne, tak to je skoro přesný slang GTA:SA. Ani po týdnu celovečerních jízd po Las Venturas a dalších špinavých obchodech neumím kupu takovýchto frází, ale herní zážitky z hry určitě mám.
Autor: S@k@lIk | Dne: 21.07.2005 | Přečíst »

The Sims 2: Universita

The Sims 2: Universita

The Sims 2: Universita je jméno datadisku pro úspěšný simulátor života. Zalíbili se vám Sims 2 natolik, že ho hrajete pořád? Pokud vám něco ve hře chybí universita vám to umožní!
Autor: Hektor | Dne: 21.07.2005 | Přečíst »

Dungeon Siege 2

Dungeon Siege 2

Tak a máme tu první recenzi od našeho nového redaktora GAZe. Pustil se hned do RPGéček a to do nedávno vydaného titulu Dungeon Siege 2, takže se na to pojďme podívat přímo do recenze...
Autor: GAZ | Dne: 19.07.2005 | Přečíst »

Cossacks 2: Napoleonic Wars

Cossacks 2: Napoleonic Wars

Tuto velmi obsáhlou recenzi nám zaslal PVD, za což mu mnohokrát děkujeme. Pokud chcete vědět jakýkoliv detail o hře, naleznete ho právě zde. Tato recenze vás určítě osloví, abyste alespoň na chvilku neměli touhu si hru zkusit ;).
Autor: PVD | Dne: 18.07.2005 | Přečíst »

Hitman 3: Contracts

Hitman 3: Contracts

Hra na kterou dnes zaměřím své nevidomé, od čumění do monitoru, zničené oko, bude většině z vás asi kapku povědomá. No a komu ne, tak si o ní aspoň přečte - pak si ji i určitě zahraje.:-)
Autor: Stacho | Dne: 17.07.2005 | Přečíst »

Battlefield 2

Battlefield 2

Super-mega-kjupa recenze o této očekávané on-line pecce. Nemáte rádi akce? Nevadí, protože zde vás přesvědčím o tom, abyste noc strávili právě pařením tohoto titulu :).
Autor: S@k@lIk | Dne: 10.07.2005 | Přečíst »

Splinter Cell Chaos Theory

Splinter Cell Chaos Theory

Chtěli by jste se stát super tajným agentem? Ano? Tak to vám bohužel splnit nemůžeme, ale můžeme vám nabídnout recenzi na Splinter Cell Chaos Theory, která vás možná přijme si hru vyzkoušet a potopit se do těchto služeb. Více už v recenzi;)...
Autor: Axel | Dne: 13.06.2005 | Přečíst »

Delta Force Xtreme

Delta Force Xtreme

Dobrá akční hra, která sice nemá nejpovedenější single-player. Ale svým multi-playerem nepřitahuje pouze ProGamery, ale i další hráče. Pokud rádi hrajete multim-player, tak hra není špatná volba.
Autor: S@k@lIk | Dne: 11.06.2005 | Přečíst »

Stronghold 2

Stronghold 2

Je mezi námi hra, která se vyrovná budoucímu AoE 3?
Mnozí z vás ji již určitě mají doma, ale ti kteří ne a nemohou se dočkat AoE 3, se mohou vnořit i do této lepší strategie.
Autor: S@k@lIk | Dne: 21.05.2005 | Přečíst »

SWAT 4

SWAT 4

To protect and to serve! Chránit a sloužit, jaké to je stát se členem jednotky SWAT po čtvrté?
Autor: Blood | Dne: 01.05.2005 | Přečíst »

Doom 3

Doom 3

Viděli jste někdy peklo? Ne?! Tak si pusťte Doom 3. Je to třetí díl kultovní série FPS.
Autor: Baggins | Dne: 01.05.2005 | Přečíst »

SIMS 2

SIMS 2

Všichni určitě znáte původní The Sims, statisticky nejprodávanější a tudíž i nejhranější hru všech dob. Zde je recenze na jeho podařilé pokračování.
Autor: Mini | Dne: 25.04.2005 | Přečíst »

SPONZOŘI
EA Czech
Xzone.cz herní e-shop
Supergamer.cz - sluchátka, hry a herní příslušenství
PODPORUJEME
nEophyte - intel e-sports club
Lanzone
SOCIÁLNÍ SÍTĚ
Vokr.com na Facebooku   Vokr.com na Twitteru
HOSTING
Kaora.cz
ANKETA
BlueBoard.cz
SPOLUPRÁCE
Tiscali Games - informace ze světa her
EA - Electronic Arts
CD Projekt - Tvůj zdroj informací
PLAYMAN - distributor počítačových her
Fan stránky RTS hry Cossacks a Cossacks 2 v ČR a SR
Průměrné hodnocení her z českých serverů
GamePark.cz
ABCgames.cz
Best Old Games
STATISTIKY

Google Pagerank - www.vokr.comGoogle Pagerank
S-Rank - www.vokr.comS-Rank
JyxoRank - www.vokr.comJyxoRank
Přidej na Seznam
VERZE 1.07
Copyright © 2004-2013 VOKR.COM více podrobností zde» || vokr.cz@tiscali.cz